Onze werkwijze

Oorsprong

“De oorsprong van Softwash ligt in Amerika”, vertelt Michel. “Hier wordt het product al jaren gebruikt. Sinds enkele jaren wordt het ook in Nederland toegepast. Wij doen zaken met een groothandel die deze producten gebruikt en waar wij onze vakopleiding hebben gevolgd. Hij maakt voor ons de aanhanger gereed waarop alle gebruiksspullen staan, zoals een pomp, de toevoegingen en ruim 100 meter haspel. Dit is erg handig, want door de vele meters kunnen wij ook op hoogte werken en gemakkelijk om het pand heen schoonmaken.” 

Werkwijze

Michel en Martine hebben een korte vakopleiding gevolgd om op de juiste wijze te werken met Softwash. “Het materiaal is binnen 20 dagen biologisch afbreekbaar. We moeten via een bepaalde volgorde werken en niet in het wilde weg spuiten met het materiaal. Als eerste maken wij het werkgebied veilig. Dus alle lampen, planten, meubels etc. zetten wij aan de kant. Daarna behandelen wij de te reinigen ondergronden zoals besproken in de offerte. De omliggende onderdelen waar geen Softwash op mag komen, houden we nat met water. En we laten alles altijd weer netjes achter”, vertelt Michel. 

Resultaat

Het resultaat is vrijwel gelijk zichtbaar. Straatwerk en daken worden voorzien van een speciale dakspray. Daarna moet het materiaal intrekken en is het van belang dat het gaat regenen of de zon gaat schijnen. Regen en zon halen namelijk het vuil naar boven. “Bij daken en straten controleren we na zes weken of het product het gewenste resultaat heeft behaald. Als dit niet het geval is, overleggen we met de klant om een bepaald gedeelte opnieuw te reinigen”, aldus Martine. “Bij alle andere oppervlakken is het resultaat direct zichtbaar.” 

Doel

Het grote doel is om het straatbeeld in Laren en omgeving te verfraaien. “We zijn in te huren door particulieren, maar ook door de gemeente. Bijvoorbeeld voor het opfrissen van de straatborden en hekwerken”, vertelt Michel. “Maar ook zonnepanelen en alles rondom het onroerend goed, dat vervuild is door organismen, kunnen we schoonmaken.” Vooral het schoonmaken van zonnepanelen levert enorm veel rendement op voor de eigenaar. “Nieuwe zonnepanelen brengen 100% op. Als ze niet schoon zijn, heb je al snel een verlies van 15%. Schoonmaken van de panelen is dus essentieel voor de opbrengst.”


Meer weten of een vrijblijvende afspraak maken? Dat kan!
Bel, mail of app: tel. 06 42 81 38 44 of info@hissink-softwash.nl